Weerbaarheid van kinderen
Weerbaar zijn betekent laten zien wie je bent en wat je wilt. Het betekent in staat zijn om tegenstand te bieden en keuzes te maken. Elke dag komen we in situaties terecht waarin we tegenstand moeten bieden. Hiervoor gebruiken we onze stem, houding, gezichtsuitdrukking, beweging en taal. In wezen is elk gedrag een keuze waar we min of meer de baas over zijn.
Kinderen laten ontdekken dat hun gedrag een keuze is, ze laten zien dat er verschillende keuzes zijn en dat zij de baas zijn over die keuze, is waar weerbaarheidstraining bij kinderen om draait.
Er is rust in je hoofd nodig om bewust te kunnen kiezen en te weten welke keuzes je tot je beschikking hebt. Rust in je buik, waar je voelt of iets goed is of niet. En ook is er rust nodig om te durven vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en je omgeving. Ook dit process van bewustwording hoort bij weerbaarheidstraining.
Verliezen van iemand die beter is dan jij, is niet erg.
Maar die uitdaging aangaan, is winnen van jezelf.
Ik stond vandaag
Ik stond vandaag
Op het punt
Te ontploffen
Maar ik telde
Rustig en langzaam
Tot Tien
Net toen ik dacht
Dat zelfs honderd
Niet genoeg was ...
Riep jij ineens
Wie niet weg is
Is gezien!
Voor verwijzers die hulp zoeken
Doorverwijzen kan iedereen die beroepshalve met ouders en kinderen te maken heeft:
huisarts, psycholoog, specialist, logopedist, fysiotherapeut, (klassiek) homeopaat, advocaat, leerkracht, intern begeleider, (relatie)therapeut, mediator, coach, bedrijfsleider of manager.